חדשות מתפרצות

קיסריה; נפתחה מסעדת השף גורמה "מריפוסה"  

לאחר שנסגרה במפתיע מסעדת "סזרינה" של השף מאיר אדוני בקיסריה, נפתחה החודש, באותו מקום בדיוק, מסעדת שף גורמה חדשה בשם "מריפוסה", עליה מופקדים שלושה שפים לוהטים, יוצאי מסעדת "מסה" התל אביבית– חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי.

מאת: מדור אוכל

 


unnamed1

חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי עד היום נחשבו לשמות הכי לוהטים של מאחורי הקלעים במטבחי הגורמה בישראל,  בעלי השכלה קולינרית מהמוסדות הגבוהים בעולם, עטורי פרסים, תל אביביים, צעירים, חדים, מלאי השראה ומוטיבציה וכעת, הם טורפים את הסצנה הקולינרית בישראל לאחר שפתחו את ה"מריפוסה", המסעדה הכי חמה של הקיץ, ממש קרוב אלינו – בפאתי מגרשי הגולף של קיסריה.

השלושה, הכירו במטבחים של מסעדת מסה התל אביבית של השף אביב משה כשזאת עוד הייתה בתחילת דרכה, ויחד איתו לאורך השנים, הפכו אותה למוסד קולינרי מוערך, ומעוז חיי הלילה של תלאביב. כעת, לאחר תקופה ארוכה, השלושה הבשילו ורקמו יחדיו את הרעיון של פתיחת אחת המסעדות המושקעות ביותר, במיקום נחשק ובלוקיישן מפתיע, שאי אפשר להתכחש להתעוררות הקולינרית שבו.

המטבח שהשפים מציגים הוא מטבח ים תיכוני מודרני עם השפעות אסייתיות, כך למשל ניתן למצוא מנת קוביות טונה אדומה ברוטב צ'ילי ובוטנים, קרם חציל וכדורי אורז פריכים, גם ״ברולה״ כבדי עוף עם ריבת תות פקיסטני, או דג ים מקורמל עם קריספי רייס, קרם עגבניות וגראם מסאלה, בזיל ויוגורט. המסעדה פתוחה בצהריים ומגישה תפריט קליל, עם ישיבה מול הנוף המרהיב של מגרש הגולף.

בערב האווירה משוחררת , מנות יצירתיות וקוקטיילים מעניינים שמשלימים חוויה נהדרת.

אודות השפים: 

חביב משה, בן 31, ניהל את מטבח "מסה" כ7 שנים, לפני כשנתיים קיבל לידיו את ההזדמנות להוביל את המטבח של מסעדת 'על המים' היוקרתית בהרצלייה פיתוח, שבה שינה את כל הקו הקולינרי עם תפריט מקורי ומפתיע המבוסס דגים ופירות ים.

בשנת 2013 זכה בתחרות השפים העולמית של סן פלגרינו ובאותהשנה דורג בין 50 השפים המשפיעים בעולם במגזין פורבס.

מאיר אלאלוף, בן 38, ניהל את המטבח של "מסה" כ10 שנים עד פתיחתה של "קוואטרו", מסעדה איטלקית מודרנית והיה השף שלה. אלאלוף מוכר בקו יצירתי וחדשני המשלב טעמים ומרקמים מפתיעים. בנוסף עבד במסעדת ברונו של השף אייל שני וברפאל.

יומי (יום טוב) לוי, בן 36, ניהל את מטבח מסעדת "מסה" כ8 שנים. בוגר הקורדון בלו ובילה את רב שנותיו באנגליה שם עבד כסו-שף במסעדת "מיראבל" אצל השף מרקו פייר וויט ובמסעדת "גורדוןרמזי".עשה השתלמויות אצל השך סטפן פרואה דה ווה בצרפת ואצל השףג'ורג'יו לוקטלי.

unnamed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

unnamed4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Related posts